"ucierana kasia" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Natłuścić formę lekko olejem. Piekarnik nagrzać do 180st.C.
Utrzeć na puch masło z cukrem. Dodać esencję waniliową oraz po jednym jajku cały czas mieszając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie w masę, a następnie podzielić całość na pół. Do jednej połowy masy dodać kakao i znów mieszamy delikatnie (można drewnianą łyżką).
Przelewamy masę do formy. Na wierzch można opcjonalnie dorzucić trochę owoców jakie mamy pod ręką.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
Studzimy w foremce na kratce. Przed krojeniem posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Porady
Do ciasta można dodać jabłka oraz cynamon! Pachnie obłędnie słodko!
Komentarze