Twarożek z wędliną i warzywami

5 (151 ocen)

  • 15 min

Propozycja na smakowity, bardzo pożywny i sycący twarożek z wędliną i warzywami. Twarożek idealnie sprawdzi się jako energetyczne śniadanie. Można jeść go samodzielnie lub wykorzystać jako dodatek do pieczywa.

  • 15 min

Składniki:

  • - 250 g sera białego (klinek)
    - 2 łyżki śmietany 18 %
    - 150 g jogurtu naturalnego
    - 100 g szynki
    - cebula dymka ze szczypiorkiem
    - 2 łyżki posiekanego koperku
    - 0,5 czerwonej papryki
    - pieprz czarny
    - sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Twarożek

Twarożek z wędliną i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser biały rozgniatamy widelcem i łączymy ze śmietaną i jogurtem naturalnym. Paprykę, wędlinę, i cebulkę kroimy w małą kosteczkę, a koperek i szczypiorek siekamy. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do sera, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować