Propozycja na smakowity, bardzo pożywny i sycący twarożek z wędliną i warzywami. Twarożek idealnie sprawdzi się jako energetyczne śniadanie. Można jeść go samodzielnie lub wykorzystać jako dodatek do pieczywa.
15 min
Składniki:
- 250 g sera białego (klinek)
- 2 łyżki śmietany 18 %
- 150 g jogurtu naturalnego
- 100 g szynki
- cebula dymka ze szczypiorkiem
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 0,5 czerwonej papryki
- pieprz czarny
- sól do smaku
Twarożek z wędliną i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser biały rozgniatamy widelcem i łączymy ze śmietaną i jogurtem naturalnym. Paprykę, wędlinę, i cebulkę kroimy w małą kosteczkę, a koperek i szczypiorek siekamy. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do sera, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)
Komentarze