Propozycja na zdrowy i pożywny twarożek, w sam raz na dobry początek dnia i wartościowe śniadanie. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale za to bardzo smaczny - jego smak wspaniale podkreśla nuta kminku ;)
10 min
Składniki:
- 250 g twarogu chudego typu klinek
- 160 g kefiru
- 1 biała cebulka
- 5 dużych rzodkiewek
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 2 łyżki oleju lnianego (zimno-tłoczonego)
- pieprz
- sól
Kefirowy twarożek z kminkiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Klinek rozgniatamy widelcem w miseczce, dodajemy olej lniany, kefir oraz 1 łyżeczkę kminku i wszystko dobrze mieszamy.
Cebulę i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do serka. Wszystko doprawiamy do smaku solą i sporą ilością świeżo zmielonego, czarnego pieprzu. Wszystko jeszcze raz mieszamy i gotowe!
Komentarze