Kefirowy twarożek z kminkiem i warzywami

5 (196 ocen)

  • 10 min

Propozycja na zdrowy i pożywny twarożek, w sam raz na dobry początek dnia i wartościowe śniadanie. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale za to bardzo smaczny - jego smak wspaniale podkreśla nuta kminku ;)

  • 10 min

Składniki:

  • - 250 g twarogu chudego typu klinek
    - 160 g kefiru
    - 1 biała cebulka
    - 5 dużych rzodkiewek
    - 1 łyżeczka mielonego kminku
    - 2 łyżki oleju lnianego (zimno-tłoczonego)
    - pieprz
    - sól
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Twarożek

Kefirowy twarożek z kminkiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Klinek rozgniatamy widelcem w miseczce, dodajemy olej lniany, kefir oraz 1 łyżeczkę kminku i wszystko dobrze mieszamy.

    Cebulę i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do serka. Wszystko doprawiamy do smaku solą i sporą ilością świeżo zmielonego, czarnego pieprzu. Wszystko jeszcze raz mieszamy i gotowe!

    Twarożek podajemy z ulubionymi kanapeczkami.

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować