Truskawkowa rolada

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zawsze się udaje. Piekę ją zwykle na towarzyskie spotkania.

Składniki:

  • ● 3 jajka
    ● 3/4 szkl. mąki
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 400 ml maślanki
    ● galaretka truskawkowa
    ● cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Truskawkowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno,
    dodając cukier i żółtka.
    Wsypujemy mąkę z proszkiem,
    mieszamy. Pieczemy
    (forma 41x31 cm) ok. 7 minut
    w 170 °C. Zawijamy
    w ściereczkę. Studzimy.
  • 2. Galaretkę rozpuszczamy
    w niepełnej szklance wrzątku.
    Odstawiamy do stężenia.
    Miksujemy ze schłodzoną
    maślanką.
  • 3. Ciasto rozwijamy. Smarujemy
    masą i ponownie
    zwijamy w roladę. Posypujemy
    cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować