Rolada truskawkowa

4.5 (175 ocen)

To sprawdzona rolada z babcinego zeszytu... przepis wielokrotnie przetestowany. U nas cieszy się ogromnym powodzeniem... można użyć świeżych truskawek, ale równie smaczna jest z mrożonych...

Składniki:

  • Ciasto:
    4 jajka
    5 łyżek mąki
    5 łyżek cukru
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier wanilinowy

    Masa:
    kostka masła (200g)
    2 łyżki cukru pudru
    7-8 łyżek mleka
    truskawki (świeże lub mrożone)

    galaretka
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery Biszkopty Galaretki

Rolada truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować galarerkę wg przepisu i odstawić to stężenia.
  • 2. Ciasto: białka ubić na pianę,dodać do niej cukier. Następnie stopniowo dodawać żółtka i delikatnie mieszać.
    Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wszysto wymieszać na gładką masę. Następnie przelać ją do blachy i piec około 30 min w 180'C.
  • 3. Masa:
    Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodać mleko.
    Truskawki zmiksować z cukrem i następnie dodać je do masła.
  • 4. Ciasto po przestygnięciu posmarować masą truskawkową, ułożyć galaretkę i następnie wszystko zwinąć w roladę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować