Tosty z łososiem, fenkułem i pomarańczą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Jesienią i zimą koper włoski jest najlepszy !!! Połącznie fenkuła z wędzonym łososiem i pomarańczą jest idealne. Efektowne, szybkie i proste w wykonaniu ciepłe kanapki. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie te wspaniałe tosty.

  • 10 min

Składniki:

  • ilość wg uznania:

    chleb pszenny (np. tostowy)
    serek kanapkowy typu philadelphia
    łosoś wędzony (lub inna wędzona ryba)
    koper włoski (fenkuł)
    pomarańcza
    ulubiona sałata
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tosty z łososiem, fenkułem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb podpiec w tosterze lub na patelni z odrobiną masła.
  • 2. Koper włoski bardzo cieniutko pokroić i wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • 3. Pomarańczę obrać i pokroić w ćwiartki (w miarę możliwość usunąć białą skórkę).
  • 4. Podpieczony chleb posmarować serkiem kanapokowym, ułożyć kawałki ryby, koper włoski, kawałeczki pamarańczy i sałatę. Przykryć drugą kromką chleba i podawać.

Porady

W sezonie sałatę można zastąpić świeżymi listkami mięty -pasuje idealnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować