Tortilla z szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrażamy pod przykryciem na patelni, przyprawiamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.W osobnym garnku rozgrzewamy trochę oleju i rumienimy na nim cebulę, gdy się zeszkli dodajemy do szpinaku. Składniki na sos mieszamy ze sobą dodając rozgnieciony czosnek i koperek, przyprawiamy. Placki smarujemy sosem czosnkowym nakładamy szpinak, posypujemy startym żółtym serem i składamy na pół a następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Tortille zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni C, gdy z wierzchu nabiorą złotego koloru przewracamy je za pomocą łopatki na drugą stronę i zapiekamy, aż druga strona także będzie złota. Możemy jeszcze po wyjęciu z pieca całość polać sosem czosnkowym. Smacznego
Komentarze