Tort z serkami danio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrami. Następnie dodawać po żółtku i ubijać. Przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką.Przelać do tortownicy 29 cm. wyłożonej papierem tylko na dole. Piec ok.25-30 min. w 175*
Po przestygnięciu, przekroić na 2 blaty.
2.Dżem podgrzać w mikrofalówce. Posmarować dolny blat biszkoptu. Górny odwrócić na talerz i nasączyć kawą.
3.Nad parą rozpuścić czekoladę z 100 ml. tej śmietanki.
4.Żelatynę wymieszać z gorącą wodą i dodać do ciepłej czekolady. Wymieszać i ostudzić do letniego.Resztę śmietanki ubić z pudrem i śmietan-fixem. Potem stopniowo dodawać po serku i ubijać. Na koniec dolewać płynną czekoladę i zmiksować. Tężejącym kremem przełożyć placki.
5.Zmiksować serek mascarpone, skruszyć chałwę i dalej miksować. Posmarować cały tort.Boki obsypać mielonymi orzechami, a całe poukładać jako rozetki. Można udekorować w/g własnego gustu.
6.Moje wypieki:
Druga Wuzetka w/g Capri.
mój tort z serkami Danio.
Komentarze