Tort z roladą biszkoptową

4.5 (173 ocen)

  • 45 min

Bardzo ładnie się prezentuje i super smakuje

  • 45 min

Składniki:

  • 2 gotowe rolady owocowe (paczkowane)

    Masa jogurtowa
    1 litr jogurtu naturalnego lub waniliowego
    1/2 szkl. cukru pudru
    3 galaretki owocowe
    owoce do dekoracji ok. 1/2 kg
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort z roladą biszkoptową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rolady pokroić w 2 cm plastry
    wyłożyć nimi boki i dno tortownicy
  • 2. Masa
    galaretki rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody, ostudzić, po ostudzeniu zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. Wylać na rolady, całość schłodzić.
    Na górze ułożyć owoce.

Porady

ciasto przechowywać w lodówce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować