topione mielone

5 (164 ocen)

  • 20 min

Danie dla osób lubiących prostotę i smak.

  • 20 min

Składniki:

  • mięso mielone, serek topiony, cebula, jajko, czosnek, przyprawy, panierka
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Topione mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serek na środku kotleta.. 1. Przepis jest prosty.. Mięso mielone przygotowujemy według tradycyjnej metody a następnie kroimy serek topiony w plasterki i umiejscawiamy je w środkach wyrobionych kotletów lub też na całości - gdy chcemy uzyskać lepszy efekt "topionego mięsa". Tak przygotowane kotlety przekładamy warstwą mięsa aby serek wypełniał środek kotleta.
    Prosto i szybko :)

Porady

Trzeba pamiętać o odpowiednim doprawieniu mięsa. Ja oprócz soli i pieprzu czasem używam ziół prowansalskich i natki pietruszki... tak doprawione mielone uwielbia moja rodzina.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować