Tarta z serem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztopić, ostudzić.
Przesianą mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać masło, żółtko, śmietanę.
Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce około 30 minut.
Rozwałkować ciasto, wykleić formę na tartę średnica 26 cm.
Ciasto nakłuć widelcem, piec w temperaturze 200 stopni około 10 minut.
Ser przekręcić przez maszynkę.
2.Ser przekręcić przez maszynkę.
Rozmiksować jajka z cukrem, dodawać po łyżce ser, nadal ucierać mikserem.
Jak masa serowa będzie już gładka, dodać mąkę ziemniaczaną, aromat waniliowy, wymieszać.
3.Białka ubić na sztywno, dodawać cukier po łyżce nadal ubijając.
Do bardzo sztywnej masy, dodać kakao, delikatnie wymieszać.
4.Masę serową, wyłożyć na ciasto, następnie rozłożyć maliny.
Całość przykryć pianą z białek.
Piec w temperaturze 170 stopni około godziny.
SMACZNEGO!!!
Komentarze