Tarta z serem i malinami

4.5 (169 ocen)

Sezonowe owoce należy jak najlepiej wykorzystać.

Składniki:

  • CIASTO
    -mąka pszenna 20 dkg
    -masło 12 dkg
    -cukier puder 1 łyżka
    -żółtko 1 sztuka
    -śmietana 2 łyżki
    SER
    -ser biały domowy 50 dkg
    -jajka 2 sztuki
    -cukier puder 1/3 szklanki
    -mąka ziemniaczana 2 łyżki
    -aromat waniliowy 4 krople
    BEZA
    -białka jajka kurzego 4 sztuki
    -cukier puder 3/4 szklanki
    -kakao 2 łyżki
    DODATKOWO
    -maliny świeże 30 dkg
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z serem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić, ostudzić.
    Przesianą mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać masło, żółtko, śmietanę.
    Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce około 30 minut.
    Rozwałkować ciasto, wykleić formę na tartę średnica 26 cm.
    Ciasto nakłuć widelcem, piec w temperaturze 200 stopni około 10 minut.
    Ser przekręcić przez maszynkę.
  • 2. Ser przekręcić przez maszynkę.
    Rozmiksować jajka z cukrem, dodawać po łyżce ser, nadal ucierać mikserem.
    Jak masa serowa będzie już gładka, dodać mąkę ziemniaczaną, aromat waniliowy, wymieszać.
  • 3. Białka ubić na sztywno, dodawać cukier po łyżce nadal ubijając.
    Do bardzo sztywnej masy, dodać kakao, delikatnie wymieszać.
  • Tarta z serem i malinami 4. Masę serową, wyłożyć na ciasto, następnie rozłożyć maliny.
    Całość przykryć pianą z białek.


    Piec w temperaturze 170 stopni około godziny.
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować