• 30 min

Wspomnienie lata wydobyte ze słoika smażonych w sierpniu jabłek :)

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    25 dkg mąki
    15 dkg margaryny
    2 czubate łyżki cukru pudru
    1 jajko
    nadzienie:
    1 litrowy słoik jabłek
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Tarty Desery

Tarta z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki.
  • Domowe jabłka na szarlotkę 2. Jabłka przełożyć na patelnię, podgrzać. Mąkę rozmieszać 1/2 szklanki wody i wymieszać z gorącymi jabłkami. Mieszać przez 2 minuty. Odstawić.
  • Ciasto z jabłkami 3. Formę do tarty natłuścić. 2/3 ciasta rozwałkować i wykleić nim formę. Na ciasto wyłożyć jabłka.
  • Tarta gotowa do pieczenia 4. Pozostałe ciasto rozwałkować i przykryć nim jabłka.
  • Upieczony jabłecznik 5. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować