tani bigosik

4.49 (145 ocen)

  • 1 godz. 10 min

danie nie wymaga specjalnych umiejętności

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1,5 kg kapusty kiszonej
    1 konserwa mięsna np.tyrolska
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    tymianek
    przyprawa do bigosu
    pieprz
    liść laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Bigos

Tani bigosik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą jeśli jest bardzo kwaśna. Odcisnąć z nadmiaru soku,włożyć do dużego garnka i zalać wrzątkiem, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić, aż zmięknie (ok. 50 minut).
    Gdy kapusta będzie już miękka, dodać konserwę pokrojoną w drobną kosteczkę. Gdy mięso się rozgotuje dodać przecier i chwilę pogotować.
    Doprawić przyprawą do bigosu, tymiankiem i pieprzem.

Porady

konserwę można zastapić cienką kiełbasą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować