Sznycelki z ryżu

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie jest moją pasją, a sznycelki z ryżu to moja popisowa potrawa.

Składniki:

  • ● 2 szklanki ryżu
    ● 30 dag żółtego sera
    ● 1-2 cebule
    ● koperek
    ● 2 jajka
    ● pieprz, sól, przyprawa uniwersalna
    ● bułka tarta
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycelki z ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy z dodatkiem
    soli lub przyprawy uniwersalnej. Ser ścieramy
    na tarce, cebulę kroimy
    w kostkę i podsmażamy.
  • 2. Składniki łączymy, wbijamy
    jajka, formujemy sznycelki.
    Obtaczamy w bułce tartej
    i smażymy na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować