Ziołowe sznycelki z cukinii, ryżu i leśnych grzybów

0 (0 ocen)

  • 40 min

Spróbuj i Ty:)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    Składniki podstawowe:
    1 woreczek ryżu
    100g marchewki
    100g leśnych grzybów

    Składnik dodatkowy:
    250g cukinii

    Składniki robocze:
    1 duże jajko
    1 – 2 łyżki mąki ziemniaczanej w zależności od wilgotności masy
    Suszony rozmaryn, tymianek i bazylia – ilość według upodobań
    Sól, pieprz
    Olej lub klarowane masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziołowe sznycelki z cukinii, ryżu i leśnych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić i pokroić w paski i usmażyć do miękkości. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Obraną marchewkę, a cukinie wraz ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać jajko, mąkę i zioła. Przyprawić do smaku. Tak przygotowaną masę kłaść na rozgrzany tłuszcz za pomocą łyżki. Smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować