Składniki robocze:
1 duże jajko
1 – 2 łyżki mąki ziemniaczanej w zależności od wilgotności masy
Suszony rozmaryn, tymianek i bazylia – ilość według upodobań
Sól, pieprz
Olej lub klarowane masło do smażenia
Ziołowe sznycelki z cukinii, ryżu i leśnych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby oczyścić i pokroić w paski i usmażyć do miękkości. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Obraną marchewkę, a cukinie wraz ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać jajko, mąkę i zioła. Przyprawić do smaku. Tak przygotowaną masę kłaść na rozgrzany tłuszcz za pomocą łyżki. Smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na rumiano.
Komentarze