SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z SOSEM JOGURTOWYM

4.99 (171 ocen)

  • 60 min

Pyszne,dzięki marynacie cebulowo czosnkowej upieczone mięsko jest delikatne,kruche i zarazem soczyste.

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dag filetu zpiersi kurczaka
    500 ml jogurtu greckiego
    2 cebule
    1 ogórek zielony wąż
    4 zabki czosnku
    szczypta chili
    peczek koperku
    pieprz
    sól (ja uzyłam morskiej)
Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z kurczaka z sosem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę większą.Doprawiamy solą i pieprzem.Marynata:cebule i 2 ząbki czosnku siekamy,łaczymy zpołową jogurtu oraz chili.Tą marynatą zalewamy kurczaka,dobrze mieszamy i odstawiamy na 2 godz do lodówki.Po tym czasei kurczaka osączamy z marynaty,nabijamy na patyczki szaszłykowe,pieczemy ok.20 minut wpiekarniku o tem.170 st.
  • 2. Sos:ogórka ścieramy na tarce,koperek i pozostały czosnek siekamy,łączymy wszystko z reszta jogurtu.Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Szaszłyczki podajemy z ćwiarteczkami upieczonych ziemniaków.Szaszłyczki maczamy w sosie jogurtowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować