Swojskie masełko

4.99 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealne do kanapek

Składniki:

  • 1 litr kwaśnej śmietany
    ciepła woda
    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Swojskie masełko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Swojskie masełko 1. Śmietanę dać do maśniczki i tak długo robić masło, aż będzie miało jednolitą konsystencję. W razie potrzeby podlać ciepłą wodą. Jak masło będzie zrobione, to nalać zimnej wody do miski, wyłożyć masło, dodać troszeczkę soli i uformować masło. Łyżką zrobić wzorek na wierzchu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować