Surówka z jajkiem

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Idealna dla miłośników jajek i pora.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 por
    pół pęczka rzodkiewek
    pół pęczka szczypiorku
    1,5 łyżki majonezu
    1,5 łyżki jogurtu greckiego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Surówki Jajko

Surówka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować jajka, obrać i pokroić w kostkę.
    Pora przeciąć wzdłuż na pół i pokroić na półplasterki. Przelać gorącą wodą i wystudzić.
    Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Pokrojone składniki wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.
    Składniki sosu mieszamy i polewamy surówkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować