Surówka z białej kapusty

5 (152 ocen)

  • 20 min

Zdrowy dodatek do obiadu

  • 20 min

Składniki:

  • 1/4 główki kapusty białej
    1 średnia marchewka
    2 ogórki kiszone lub konserwowe
    kawałek pora
    kilka zielonych oliwek
    3 łyżki oliwy
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki surówki 1. Kapustą poszatkować drobno, posolić i odstawić na 10 minut. Odcisnąć. Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce, ogórki na grubej, pora przekroić wzdłuż na 4 i pokroić w plasterki, podobnie oliwki. Oliwę, musztardę i zioła wymieszać i zalać surówkę. Doprawić do smaku pieprzem. Smacznego :)

Porady

Przed podaniem można posypać ulubioną zieleniną :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Kapusta biała

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować