Surówka wiosenna z rzodkiewki

4.5 (147 ocen)

  • 15 min

Chyba wszyscy z utęsknieniem wyczekujemy Wiosny i nowalijek. Zachęcam do wypróbowania pysznej surówki z rzodkiewek ;)

  • 15 min

Składniki:

  • 3 pęczki rzodkiewki
    duży pęczek szczypiorku
    pęczek koperku
    pęczek natki pietruszki
    1łyżka majonezu
    2-3 łyżki śmietany 12%
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka octu 10%
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka wiosenna z rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkę umyć oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, szczypiorek, natkę pietruszki i koperek drobno pokroić. Dodać majonez, śmietanę, jogurt i ocet. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Smacznego;)

Porady

Do surówki najlepiej nadaje się drobny szczypiorek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować