STEFANKA Z KASZĄ MANNĄ NA HERBATNIKACH

4.51 (281 ocen)

ŁATWE I BARDZO SMACZNE CIASTO, KTÓRE SZYBKO ZNIKA Z TALERZA

Składniki:

  • 5 paczek herbatników petit beurre
    1 litr mleka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka kaszy manny
    1 kostka masła
    2 łyżki kakao

    polewa czekoladowa
    1/2 kostki margaryny Kasia
    1/2 szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    3 łyżki wody

    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.51 (281 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Stefanka z kaszą manną na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przygotować masę
    mleko, masło i cukier zagotować . Wsypać powoli kaszę manną, a gdy zgęstnieje odstawić. Dodać kako i dobrze wymieszać
  • 2. blaszkę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie schłodzoną masę i przykryć pozostałymi herbatnikami
  • 3. przygotować polewę
    margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty. Odstawić do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając.
  • 4. Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kasza manna Masło Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować