Sos z Whisky

4.46 (179 ocen)

  • 5 min

Lekki kremowy sos idealny do kanapek, hamburgerów, sałatek jak i dań z owoców morza.

  • 5 min

Składniki:

  • 3-4 łyżki majonezu
    2 - 3 łyżki keczupu
    opcjonalnie łyżeczka musztardy u mnie miodowa
    opcjonalnie kilka kropel sosu worcestershire
    około 30 - 40 ml whisky (2 łyżki)
    opcjonalnie sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.46 (179 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos z whisky - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Sos wyśmienicie pasuje do wędlin, dań z grilla oraz owoców morza.

Porady

Ja ten sos i zresztą wiele innych rzeczy w kuchni robię na tak zwane wyczucie. Często kierując się zasadą dosyp/dolej jakiś składnik. Dlatego podczas gotowanie proponuję próbować potrawy do smaku, by wedle własnego gustu dobrać proporcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować