SOS POMIDOROWO-CUKINIOWO-PAPRYKOWY

4.5 (150 ocen)

pyszny sos, którego możemy używać do smarowania spodu do pizzy lub wierzchu pizzy, jak również zamiast ketchupu

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    1 duża czerwona papryka
    ok. 1 kg pomidorów
    1/2 cebuli
    sól, pieprz
    ostra papryka w proszku
    bazylia, oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pomidorowo-cukiniowo-paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. Warzywa obieramy ze skórki, usuwamy nasionka, następnie kroimy w kostkę, wrzucamy do rondla, podlewamy wodą, dusimy na małym ogniu do czasu aż wszystkie składniki zmiękną, następnie przyprawiamy do smaku. Miksujemy w blenderze do jednolitej konsystencji. Gorący sos przekładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować