SOS BESZAMELOWY

4.47 (186 ocen)

  • 10 min

Sos największe zastosowanie ma w różnych zapiekankach , lazaniach przynajmniej u mnie w kuchni. Podaję przepis na sam sos, bo często sięgamy po gotowe, a chcielibyśmy może zrobić coś swojego .

  • 10 min

Składniki:

  • margaryna 4 łyżki
    mąka pszenna 4 łyżki
    mleko
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos beszamelowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy margarynę dodajemy mąkę, mieszamy na jednolitą , lekko podsmażamy i dodajemy mleko - tyle mleka, żeby sos miał konsystencję gęstej śmietany lub rzadszego budyniu, zagotowujemy i gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować