Snikers

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Wyśmienite ciasto na każdą okazję.Smak zachwyci każdego smakosza i z pewnością nie skończy się na jednym kawałku

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    -60 dag mąki pszennej
    -12 g sody
    -25 dag margaryny
    -20 dag cukru
    -2 jaja
    -16 dag śmietany 18 %
    -8 dag miodu

    Krem:
    -0,75 ml mleko
    -2 budynie śmietankowe lub waniliowe
    -1 kostka margaryny

    Posypka:
    -20 dag orzechów włoskich
    -8 dag margaryny
    -8 dag cukru
    -6 dag miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Snikers 1. Ciasto:
    Mąkę przesiewamy na stolnice z sodą.Margarynę mieszamy z cukrem, z jajami,śmietaną i miodem.Dodajemy do mąki i zagniatamy ciasto.Dzielimy na trzy części.Każdy kawałek ciasta wałkujemy na cienki placek ( foremka 36x26). Dwa placki pieczemy (temp 200 stopni ok 15-20 minut) Następnie przygotowujemy masę orzechową(posypka)

    Posypka:
    Margarynę rozpuszczamy w rondelku.Dodajemy cukier i miód.Zagotowujemy razem i mieszamy masę do rozpuszczenia cukru.Dodajemy posiekane orzechy i chwilę mieszamy masę.Gorącą masę wykładamy na trzeci pozostały placek.Pieczemy ok 20 minut.

    Krem:
    Mleko i margarynę gotujemy.W pól szklance odlanego mleka mieszamy budynie.Gdy mleko z margaryną się zagotuje dodajemy budynie i mieszamy masę.Gorącą masą przekładamy placki i składamy.Placek z masą orzechową jest wierzchnia warstwą.

Porady

Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy mąki.Margarynę ze składnikami nie ubijamy na pulchną masę tylko mieszamy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować