Smażona fasola,,jaś"

4.49 (151 ocen)

  • 60 min

Smażoną fasolkę wymyśliłam sama.

  • 60 min

Składniki:

  • Fasola ,,jaś" w zielonych strąkach[dowolna ilość]
    sól do smaku
    1 cebula
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażona fasola,,jaś" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę wyłuskać ,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości,posolić i odcedzić.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na odrobinie oleju.
  • 3. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na rumiano fasolkę.Przełożyć na talerz i posypać usmażoną cebulą.Podawać od razu gorące.

Porady

Taka fasola w jeszcze zielonych strąkach bardzo szybko się gotuje i nie trzeba namaczać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasola Fasola jaś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować