Smaczek drobiowy

4.5 (195 ocen)

  • 2 godz. 50 min

Wędlinka jest przepyszna, dlatego warto ją zrobić.

  • 2 godz. 50 min

Składniki:

  • 1 kg piersi kurczaka
    0,5 czerwonej papryki
    15 dag żółtego sera
    2 płaskie łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki pieprzu
    2 łyżeczki oregano
    0,5 łyżeczki suszonego koperku
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smaczek drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić na pół. Jedną część pokroić w dużą kostkę, a drugą zmielić. Mięso przełożyć do jednej miski. Dodać pokrojone w kostkę paprykę i ser żółty. Wsypać pieprz, sól, przyprawę, oregano i koperek. Dodać obrany i posiekany ząbek czosnku. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • 2. Masę mięsną przełożyć do woreczka foliowego( woreczki do szynkowara), a następnie do szynkowara. Wstawić do lodówki na 1 godz. Przełożyć do garnka ( położyć ściereczkę na dno). Wlać wodę tak, aby sięgała do ¾ szynkowara. Gotować na bardzo wolnym ogniu 1 godz. Pozostawić w garnku do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować