Słonecznik

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Słonecznik - nic dodać nic ująć :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    * 6 jajek
    * 1 szkl. cukru
    * 2 łyżki mąki
    * 3 łyżki kartoflanki
    * 2 łyżki kakao
    * 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    I masa:
    * 2 budynie karmelowe ( mogą być krówkowe )
    * 0.5 l mleka
    * 3/4 szkl. cukru
    * 1 kostka palmy

    II masa:
    * 0.5 l kremówki 36%
    * 2 łyżki żelatyny
    * 2 łyżeczki cukru pudru

    Wierzch:
    * puszka mleka " krówkowego "
    * 1/2 kostki margaryny
    * 2 łyżki mleka
    * 2 łyżki cukru
    * 20 dag słonecznika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Słonecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem. Następnie dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i kakaem. Piec 40 min w 180 stopniach. Przekroić wzdłuż po przestudzeniu.
  • 2. Budynie z cukrem ugotować na mleku, przestudzić i utrzeć z kostką palmy, wyłożyć na jeden "płat" biszkoptowy.
  • 3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i żelatyną ( wcześniej namoczoną we wodzie ) wyłożyć na krem, przykryć biszkoptem.
  • 4. Puszka mleka "krówkowego" - na wierzch biszkoptu rozsmarować tą masę.
  • 5. Margarynę, mleko, cukier i słonecznik - to wszystko uprażyć. Następnie wyłożyć na masie krówkowej ( najlepiej żeby to było ciepłe, wtedy równomiernie da się wyłożyć ). Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować