Śledzie smażone w zalewie octowej

4.49 (178 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciekawy pomysł na śledzie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 10 płatów śledziowych
    mąka jajko bułka tarta
    4 szkl.wody
    1/2 szkl.octu
    1/2 szkl.cukru
    ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
    liść laurowy
    4-5 sztuk cebuli
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie smażone w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe namoczyć w wodzie lub w mleku.Pokroić,obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej-usmażyć.
    Wodę na zalewę zagotować z octem i cukrem,dodać po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz kilka sztuk liścia laurowego-ostudzić.
    Cebulę obrać i pokroić w cienkie plastry,udusić i zeszklić dodając trochę soli.
    Przekładać warstwę śledzi i warstwę cebuli do wyczerpania.Całość zalać zimną zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Zalewa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować