Śledzie po cygańsku

4.99 (200 ocen)

Dla wielbicieli ostrzejszych smaków

Składniki:

  • 40 dag śledzi marynowanych
    1 duża cebula
    pół słoika ogórków konserwowych
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1/4 szklanki oleju
    ok. 1 szklanki pikantnego keczupu
    2 łyżeczki musztardy
    pieprz do smaku
    3 zmiażdżone ząbki czosnku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy w paski. Ogórki kroimy w paski, cebulę w cienkie piórka. Cebulę solimy, gnieciemy, odstawiamy na 10-15 minut by zmiękła. Przygotować sos: wymieszać keczup, olej, musztardę i czosnek. Wszystko ze sobą połączyć, dodać posiekanej natki pietruszki, wymieszać. Doprawić cukrem i pieprzem. Odstawić do lodówki na kilka godzin, by smaki się przegryzły
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować