Skrzydełka pieczone z ryżem

5 (161 ocen)

Pyszne danie obiadowe, które właściwie robi się samo

Składniki:

  • 2 szkl suchego ryżu
    6 skrzydełek
    1 duża cebula
    1 kostka rosołowa drobiowa
    6 łyżek ketchupu pikantnego

    Marynata:
    2 łyżki oleju
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/4 łyżeczki pieprzu
    szczypta soli
    szczypta chili
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Skrzydełka pieczone z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty włożyć do miski, wymieszać i wmasować w umyte i osuszone skrzydełka. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin, najlepiej na noc.
  • 2. Do naczynia żaroodpornego wsypać ryż, dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, pokruszoną kostkę rosołową i ketchup. Dodać 4 szklanki wody, wymieszać i na wierzchu położyć zamarynowane skrzydełka.
  • 3. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika i piec ok.1 godz. i 20 min.w temp. 190 stopni. Podawać z ulubioną surówką.

Porady

Zamiast skrzydełek mogą być udka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować