Sernik śmietanowy bez sera

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Sernik bez sera jest ciastem pysznym, puszystym i niebiańsko lekkim. Poza tym jest łatwy w wykonaniu i świetnie prezentuje się na stole. :)Moi mali bratankowie byli zachwyceni smakiem puszystego śmietankowego ciasta, przypominającego niebiańską piankę.

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA PODWÓJNĄ PORCJĘ, NA DUŻĄ BLACHĘ, DLA DUŻEJ RODZINY. :)
    - 5 opakowań śmietany Zott 12% po 180 g
    - jogurt naturalny Zott 180 g
    - 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
    - 7 białek
    - 1/4 szklanki mleka
    - 3/4 szklanki cukru
    - cukier waniliowy z prawdziwą wanilią.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik śmietanowy bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dobre produkty to podstawa. 1. Przygotowanie ciasta wymaga sprawności, więc przygotuj sobie wszystkie składniki, a przede wszystkim otwórz śmietany i jogurt.
  • 2. Ubij dobrze białka z odrobiną soli, na bardzo sztywno z cukrem i cukrem waniliowym.
    Śmietanę, jogurt oraz budynie dobrze zmiksuj.
  • 3. Dolej mleko, jeszcze raz wymieszaj.
    Masa będzie bardzooo płynna.
    Przelej masę do blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Gotowy serniczek. Niebiański! :) 4. Piekarnik rozgrzej do 200°C, ostrożnie włoż sernik.
    Piecz 30 minut, po tym czasie przykryj folią aluminiową, zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze ok. 60 minut.

    Smacznego :)

Porady

Do tego ciasta potrzebna jest dobra, sprawdzona śmietana, gdyż to kwaśna śmietana króluje w tym przepisie. SKŁADNIKI NA PODWÓJNĄ PORCJĘ, NA DUŻĄ BLACHĘ, DLA DUŻEJ RODZINY. :) JEŻELI ZROBISZ SERNIK Z POŁOWY PORCJI SUGERUJĘ ZROBIĆ GO W BLASZCE KEKSÓWCE. TORTOWNICY NIE POLECAM, GDYŻ MASA SERNIKOWA JEST BARDZO RZADKA, WIĘC BĘDZIE SZKODA, JEŻELI WYPŁYNIE CI POŁOWA CIASTA W PIEKARNIKU.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować