Bardzo leciutki i szybki w przygotowaniu serniczek
Składniki:
upieczony biszkopt, herbatniki lub biszkopty na spód
Masa: 1 kg sera na sernik w wiaderku
3 galaretki cytrynowe
2 galaretki brzoskwiniowe ( u mnie jabłkowo miętowe)
2 Śnieżki na wodę
1/2 szklanki cukru
puszka brzoskwiń
Sernik na zimno ze śnieżką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki cytrynowe rozpuścić w 3 szklankach z cukrem, ostudzić. Brzoskwiniowe galaretki rozpuścić w litrze wody. Ser zmiksować z tężejącymi galaretkami cytrynowymi. Śnieżki ubić w połowie wody, dodać do sera, wymieszać, wylać na blachę wyłożoną biszkoptami lub na gotowy biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia. Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi.
Blacha 23x38 cm.
Komentarze