Puszysty sernik na zimno ze śnieżką

4.49 (150 ocen)

  • 30 min

Dzięki dodatkowi śnieżek sernik jest puszysty,niemalże rozpływa się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • Kilogram twarogu sernikowego we wiaderku
    5 galaretek (3 cytrynowe,2 brzoskwiniowe)
    puszka brzoskwiń w syropie
    2 śnieżki na wodę
    duża paczka biszkoptów
    pół szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik na zimno ze śnieżką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wyłożyć biszkoptami,brzoskwinie pokroić,pozostałym sokiem namoczyć biszkopty. Galaretki cytrynowe rozpuścić w trzech szklankach wody z dodatkiem cukru i ostudzić. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w litrze wody,również ostudzić. Ser wyłożyć do dużej misy,wlać ostudzone galaretki cytrynowe i bardzo dokładnie mieszać rózgą aż masa będzie gładka. Śnieżki zmiksować w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu,dodać do masy serowej,wszystko starannie wymieszać rózgą.Masę wylać na blachę z biszkoptami,poczekać kilka minut aż się ściągnie.Na wierzch ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

Porady

Sernik za każdym razem może smakować inaczej,wystarczy użyć innych owoców i galaretek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować