Dzięki dodatkowi śnieżek sernik jest puszysty,niemalże rozpływa się w ustach.
30 min
Składniki:
Kilogram twarogu sernikowego we wiaderku
5 galaretek (3 cytrynowe,2 brzoskwiniowe)
puszka brzoskwiń w syropie
2 śnieżki na wodę
duża paczka biszkoptów
pół szklanki cukru
Puszysty sernik na zimno ze śnieżką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę wyłożyć biszkoptami,brzoskwinie pokroić,pozostałym sokiem namoczyć biszkopty. Galaretki cytrynowe rozpuścić w trzech szklankach wody z dodatkiem cukru i ostudzić. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w litrze wody,również ostudzić. Ser wyłożyć do dużej misy,wlać ostudzone galaretki cytrynowe i bardzo dokładnie mieszać rózgą aż masa będzie gładka. Śnieżki zmiksować w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu,dodać do masy serowej,wszystko starannie wymieszać rózgą.Masę wylać na blachę z biszkoptami,poczekać kilka minut aż się ściągnie.Na wierzch ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.
Porady
Sernik za każdym razem może smakować inaczej,wystarczy użyć innych owoców i galaretek.
Komentarze