Sernik na zimno

4.5 (179 ocen)

  • 40 min

idealny na upalne dni

  • 40 min

Składniki:

  • opakowanie biszkoptów suchych
    500 gramów sera imperiału
    1 szklanka cukru
    3 żółtka
    1 kostka (250 gramów) margaryny
    3 galaretki malinowe
    500 gramów malin
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • spód ciasta 1. Okrągłą tortownicę wyścielamy folią aluminiową. następnie układamy na niej biszkopty tak aby zająć jak najwięcej miejsca.
  • masa serowa 2. 2 galaretki rozpuszczamy w jednej porcji wody, zostawiamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy ser. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie miksujemy i wylewamy na biszkopty.
  • owoce (jeszcze nie wszystkie :) ) 3. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody. Pozostawiamy do zatężenia.Na wierzch ciasta układamy maliny.
  • gotowe 4. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Smacznego :)

Porady

Warto pamiętać o tym aby smak galaretki był taki sam jak owoce, które wykładamy na ciasto, wtedy ma ono lepszy smak. Maliny można zastąpić dowolnymi owocami. Ciasto należy przetrzymywać w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować