SERNIK BEZ SERA

4.99 (185 ocen)

  • 20 min

Sernik na jogurcie idealny dla liczących kalorie.

  • 20 min

Składniki:

  • CIASTO:
    3 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
    2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    1 KOSTKA MARGARYNY
    5 ŻÓŁTEK
    1 SZKLANKA CUKRU

    MASA:
    2 JOGURTY JOGOBELLA BRZOSKWINIOWE (2 x 500g)
    2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
    1 SZKLANKA CUKRU
    5 BIAŁEK

    POLEWA:
    2 ŁYŻKI MARGARYNY KASIA
    2 ŁYŻKI WODY
    2 ŁYŻKI KAKAO
    4 ŁYŻKI CUKRU
Wystaw ocenę:

4.99 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.MĄKĘ,CUKIER PROSZEK DO PIECZENIA ,ŻÓŁTKA, MARGARYNĘ ZAGNIEŚĆ NA CIASTO.

    2. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI JEDNĄ CZĘŚĆ CIASTA WŁOŻYĆ DO ZAMRAŻALKI

    A DRUGĄ WYŁOŻYĆ BLACHĘ I PONAKŁUWAĆ WIDELCEM

    MASA:
    1.BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM NA SZTYWNĄ PIANĘ.
    2.DODAĆ JOGURTY, BUDYNIE WSZYSTKO RAZEM DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
    3. MASĘ WYLAĆ NA BLACHĘ O WYM. 22X34CM..
    4.NA MASĘ ZETRZEĆ NA TARCE LUB POKRUSZYĆ CIASTO Z ZAMRAŻALKI
    5.CIASTO PIEC 50 MINUT W TEMPERATURZE 170 STOPNI
    6.CIASTO POZOSTAWIĆ W PIEKARNIKU DO OSTYGNIĘCIA

    POLEWA:
    WSZYSTKIE SKŁADNIKI WŁOŻYĆ DO RONDLA Z GRUBYM DNEM, PODGRZEWAĆ

    I MIESZAĆ AŻ DO UZYSKANIA POLEWY. PO WYSTUDZENIU POLAĆ WYSTUDZONE CIASTO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować