Schabowy z gałką muszkatołową

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kotlet schabowy nie musi być nudny, wystarczy wzbogacić trochę jego smak,na przykład gałką muszkatołową.

  • 20 min

Składniki:

  • - 4 kotlety schabowe

    - sól i pieprz

    - 2 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej

    - 1 jajko

    - 1 kieliszek słodkiej śmietanki 18%

    - 1/2 szklanki bułki tartej

    - 1/2 szklanki mąki krupczatki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy z gałką muszkatołową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić, oprószyć sola, pieprzem, gałka muszkatołową. Jajko rozbełtać ze śmietanką, bułkę tartą wymieszać z mąką krupczatką. Kotlety panierować a następnie smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować