Sałatka z surowego pstrąga

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mam męża i 2 synów. Przepis na tę sałatkę dostałam od wspaniałej sąsiadki. Jest prosty, a danie bardzo smaczne.

Składniki:

  • ● ok. 2 kg płatów czerwonego pstrąga bez skóry
    ● 5 ogórków konserwowych
    ● 3 duże cebule
    ● 1/3 szklanki oleju
    ● 2-3 łyżeczki octu
    ● 2 łyżeczki soli
    ● 1 płaska łyżeczka pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałatka z surowego pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga moczymy 15 minut
    w zimnej wodzie. Osuszamy
    i kroi my w cienkie paski.
  • 2. Pokrojoną rybę wkładamy
    do miski i solimy. Odstawiamy
    na 15 minut. Ogórki drobno
    kroimy. Cebule obieramy, kroimy
    w drobną kostkę, przelewamy
    wrzątkiem.
  • 3. Wszystkie składniki przekładamy
    do ryby i mieszamy,
    dodając olej i ocet. Doprawiamy
    solą i pieprzem.

Porady

Przystawkę najlepiej schłodzić i podawać z pieczywem. Nadmiar możemy przechowywać w słoiku w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować