Sałatka z ogórka i rzodkiewki z ryżem

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Ta sałatka jest idealna na wiosenny piknik lub do pracy czy szkoły na drugie śniadanie. Jest zdrowa i pożywna

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewek
    1 średniej wielkości ogórek szklarniowy
    2 łyżki szczypiorku
    2 łyżki natki pietruszki
    2 łyżki koperku
    1 woreczek ryżu
    szczypta soli
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    kilka liści sałaty
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ogórka i rzodkiewki z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i wystudzić. Rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. Ogórka obrać i również pokroić w półplasterki. Szczypiorek, natkę i koperek drobno posiekać. Olej wlać do kubeczka, połączyć z solą, sokiem z cytryny i powstałym sosem polać sałatkę. Wymieszać. Zostawić w lodówce do przegryzienia na 1 godzinę.
  • 2. Kilka liści sałaty ułożyć na półmisku, a na nich ułożyć sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Ryż Rzodkiewka Sałata Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować