Sałatka „z niczego”

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie robię, gdy chcę wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia i inne „ostatki” z lodówki.

Składniki:

  • ● 7 obranych i ugotowanych ziemniaków
    ● 5 ugotowanych jajek
    ● biała część pora
    ● 6 kiszonych ogórków
    ● 15 dag żółtego sera
    ● 30-40 dag mielonki tyrolskiej
    Sos:
    ● 2 łyżki majonezu
    ● łyżeczka musztardy
    ● 2 łyżki śmietany
    ● pęczek posiekanego koperku
    ● sól
    ● 4 krople maggi
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka „z niczego” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu dokładnie
    mieszamy.
  • 2. Mielonkę tyrolską, ogórki,
    pora, ser, ziemniaki i jajka
    kroimy w dość dużą
    kostkę. Mieszamy z sosem
    i schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować