Sałatka pieczarkowa na ciepło

4.5 (197 ocen)

  • 15 min

Szybka w przygotowaniu, smaczna sałatka, która może być świetnym pomysłem na kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 mały por
    1 łyżeczka masła
    5 pieczarek
    1 jajko ugotowane na twardo
    3 łyżki groszku konserwowego
    sól, pieprz
    1 łyżeczka majonezu (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowa na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w talarki, podsmażyć razem z porem na maśle. W międzyczasie ugotować jajko na twardo. Ciepłe pieczarki z porem wymieszać z pokrojonym w kostkę jajkiem i groszkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Można wymieszać z łyżeczką majonezu, ale nie jest to konieczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować