Sałatka paprykowo buraczana

0 (0 ocen)

Idealnie pasuje do drugiego dania

Składniki:

  • 3 kg buraków czerwonych
    1 kg papryki (może być kolorowa)
    1 kg cebuli

    ZALEWA:
    1 szklanka octu
    3 szklanki wody
    kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych
    odrobina soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka paprykowo buraczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki ugotować następnie obrać i zetrzeć na tarce jarzynówce. Cebulę pokroić w piórka, lekko posolić i odstawić na ok 15 min. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę gotujemy wraz ze składnikami do zalewy do czasu aż cebula i papryka będzie miękka. Dodać buraki, wymieszać a następnie wkładać do słoików.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować