Sałata z tuńczykiem, pomidorami i mozzarellą

4.9 (157 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Świetna na przekąskę między posiłkami, Kolorowa, pełna witamin, zadowoli oko i podniebienie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • pół op.mixu sałat
    puszka tuńczyka w kawałkach
    6 pomidorków koktajlowych
    kulka sera mozzarella
    cebula dymka ze szczypiorkiem
    10 oliwek
    sos: 2 łyżki soku z cytryny
    zioła prowansalskie
    2 łyżki oliwy z oliwek
    łyżka miodu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.9 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata z tuńczykiem, pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę i pomidorki opłucz wodą, osusz.Tuńczyka i oliwki osącz z zalewy, ser pokrój w półplasterki. Z dymki odetnij szczypior, cebulkę posiekaj a połowę szczypioru pokrój wzdłuż na cienkie paseczki. Włóż do lodowatej wody i odstaw ( po pewnym czasie skręci się w spiralki).
  • 2. Na talerzu rozłóż sałatę, rozdrobnionego tuńczyka, pomidorki i ser. Posyp oliwkami, przekrojonymi na pół pomidorkami i cebulką.
  • 3. Składniki na sos połącz i dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę i posyp osączonym z wody szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować