Ryżowe kotlety

4.95 (151 ocen)

  • 20 min

Kotlety są pyszne z ziemniakami i wiosenną surówką.. Smakosz mięsa także pokocha te kotleciki

  • 20 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    1 żółtko
    pęczek natki pietruszki
    pęczek szczypiorku
    3 plasterki żółtego sera typu Gouda
    1 mała cebula
    20g margaryny
    przyprawy: kurkuma, sól, pieprz
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.95 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryżowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż zgodnie z przepisem na opokowaniu. Cebule kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy margarynę i szklimy na niej cebule. Do tego dodajemy ryż i przyprawy. Wszystko studzimy.
  • 2. Kroimy szczypiorek i natkę pietruszki oraz ścieramy ser na tartce na grubych oczkach. Do tego dodajemy przyprawiony ryż z cebulą. Wszystko dokładnie mieszamy. Do całości dodajemy żółtko oraz ponownie mieszamy.
  • 3. Kotlety formujemy jak kotlety mielone, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor.

Porady

Do kotletów zamiast sera Gouda można dodać także inny ser np. Parmezan

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować