Kotlety ryżowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kotlety ryżowe smakują rewelacyjnie.Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 saszetki ryżu
    1 1/2 l wywaru z mięsa
    5 dkg suszonych grzybów prawdziwków
    1 cebula
    2 jajka
    sól.pieprz
    bułka tarta
    1 łyżka natki pietruszki
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż opłukać i włożyć do wywaru z mięsa, ugotować. Grzyby namoczyć, ugotować , odcedzić i przekręcić przez maszynkę.Cebulę pokroić w kostkę , usmażyć. Ugotowany ryż połączyć z cebulą, jajkami, grzybami , natką pietruszki . Doprawić solą pieprzem do smaki. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania zołocistego koloru. Podawać z surówką z kapusty lub pikantnymi sosami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować