Ryż z warzywami i sercami z kurcząt

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nie każdy lubi serca a kurczaka jednak dobrze przygotowane i z odpowiednimi dodatkami smakują naprawdę wyśmienicie!

  • 60 min

Składniki:

  • Sos:
    ½ serc z kurcząt,
    1 cebula,
    Koperek,
    Majeranek,
    Mąka pszenna,
    Masło klarowane.

    Warzywa:
    1 duża marchewka,
    Kiełki fasoli,
    Żółta papryka,
    Zielony groszek najlepiej świeży lub mrożony,
    Biała część pora.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z warzywami i sercami z kurcząt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serca z kurcząt w sosie z ryżem i warzywami 1. Sos:
    Serca pokroić na połówki. W rondelku rozpuścić małą łyżeczkę masła klarowanego. Przełożyć pokrojone serca i smażyć na dużym ogniu. W czasie gdy serca się smażą pokroić cebulę w piórka, następnie dodać do smażących się serc od czasu do czasu mieszając. Po ok 10 minutach zalać wodą i gotować przez 1 godzinę. Po godzinie rozgrzać na patelni 2 duże łyżki oleju i wsypać mąkę, tyle żeby nie była sucha i żeby nie było grudek. W razie potrzeby dolać olej i tak podsmażać mąkę, przez parę sekund. Przełożyć do gotujących się serc. Przyprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i pokrojony koperek.
    Warzywa:
    Warzywa pokroić w paski i podsmażyć, można równie dobrze użyć warzyw mrożonych „na patelnie”.
    Podawać z ryżem wszelkiego rodzaju lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować