Ryż po seczuańsku

4.5 (195 ocen)

  • 60 min

Polecam na przyjęcia okolicznościowe

  • 60 min

Składniki:


  • 200g. ryżu białego długoziarnistego
    1 podwójny filet z kurczaka (ok.350g)
    1 puszka groszku konserwowego (400g)
    1 puszka kukurydzy konserwowej (400g)
    300g papryki konserwowej
    200g cukinia konserwowa
    1/2 pęczka zielonej pietruszki
    1/2 pęczka koperku
    2 średnie marchewki
    2 średnie pietruszki korzeń
    1 średnia por (tylko biała część)
    3 łyżki oleju słonecznikowego
    sól,pieprz
    papryka słodka,papryka pikantna,curry
    sos sojowy,sos worcester do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ryż po seczuańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę,pietruszkę obieramy,płuczemy,kroimy w niewielką kosteczkę,gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie,odcedzamy,studzimy.Ryż gotujemy na sypko z dodatkiem curry,soli,papryk
    (po łyżeczce),odcedzamy,studzimy.Filet płuczemy,kroimy w nieduże paski,solimy,posypujemy papryką,smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano,dodajemy cieniutko pokrojoną por smażymy aż lekko zmięknie,studzimy.Kukurydzę,groszek dokładnie odcedzamy.Paprykę konserwową,cukinię kroimy w niewielką kostkę.Wszystkie składniki mieszamy w misce doprawiamy do smaku.Ryż nakładamy na salaterki,posypujemy posiekaną zieleniną.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować