Ryba i krewetki w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krewetki rozmrozić. Rybę posolić, następnie skropić sokiem z cytryny. Cynamon wymieszać z papryką, tymiankiem i kurkumą. Przygotowaną mieszanką przypraw posypać rybę. Przykryć folią i schować do lodówki.
2.Na maśle podsmażyć cebulę z czosnkiem, odstawić. Na patelnię wylać mleczko kokosowe i dodać pokrojony drobno szpinak (kilka liści odłożyć do dekoracji). Gotować do momentu aż szpinak zwiędnie, a część mleczka kokosowego odparuje.
Odłożyć 4 krewetki do dekoracji. Przelać je wrzątkiem. Pozostałe dodać do sosu szpinakowego i zagotować.
3.Na patelni rozgrzać oliwę. Filet obtoczyć w mące i smażyć z obu stron do zrumienienia. Zdjąć z patelni, odsączyć na papierowym ręczniku. Pokroić na cztery części i ułożyć na talerzu. Polać sosem szpinakowym. Udekorować czterema krewetkami i pokrojonym w cienkie paseczki świeżym szpinakiem.
Komentarze