Roladki z karkówki

4.5 (174 ocen)

Pyszne i już !!!

Składniki:

  • 4 plastry ładnej mięsistej karkówki b/k
    1 słoiczek pieczarek w zalewie solnej 290g (one sa pokrojone w cieniutkie plasterki)
    15-20 cm pora jasna część
    6 czubatych łyżek startego żółtego sera np. gouda
    2 łyżki oleju
    Przyprawy:
    przyprawa do wieprzowiny,czosnek granulowany,sól,pieprz świeżo mielone wg.uznania
    1 jajo surowe + bułka tarta do panierowania + olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki odsączamy na durszlaku,przepłukujemy pod bierzącą wodą-odstawiamy do odsączenia.
  • 2. Pora kroimy w krążki i przesmażamy na oleju do lekkiego zwiędnięcia-odstawiamy.
  • 3. Umyte i osuszone plastry mięsa rozbijamy najlepiej przez folię żeby nie podziurawić mięsa na cieniutkie płaty. Każdy płat przyprawiamy w/w przyprawami.
  • 4. Do miski dodajemy pieczarki,pora,ser.Doprawiamy solą,pieprzem i całość mieszamy na jednolitą masę.
  • 5. Na każdy płat mięsa wykładamy porcję farszu i zawijamy najpierw boki a nastepnie w rulon.
  • 6. Panierujemy w roztrzepanym jaku a następnie w bułce tartej.Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złoto-brązowy kolor żeby w środku nie były surowe,odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy z ulubionymi dodatkami :)
  • etapy przygotowania 7. Poszczególne etapy przygotowania :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Pieczarki Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować