Roladki wołowe z grzybami

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

W domu oprócz mnie jest trzech mężczyzn, dlatego posiłki muszą być treściwe. Mieszkam na wsi, więc wiele składników potraw pochodzi z mojego przydomowego ogródka.

Składniki:

  • ● 4 plastry wołowiny
    ● 10 dag wędzonego boczku
    ● 1 średni ogórek kiszony
    ● 1 cebula
    ● 2 łyżki oleju
    ● 200 ml białego wina
    ● 1 szklanka wody
    ● 1 łyżka masła
    ● sól, pieprz
    ● 20 dag pieczarek
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki wołowe z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wołowina 1. Plastry wołowiny rozbijamy.
    Ogórka kroimy wzdłuż na
    4 części, boczek w plasterki,
    a cebulę w talarki.
  • przekładamy mięso składnikami 2. Na płatach mięsa układamy
    plasterki boczku, ogórka i cebuli,
    następnie oprószamy solą
    i pieprzem.
  • roladki 3. Mięso zwijamy w roladki i spinamy
    wykałaczkami. Smażymy
    na rozgrzanym oleju ze wszystkich
    stron. Prze kładamy do rondla.
    Wlewamy wino i wodę.
  • duszenie 4. Pieczarki oczyszczamy, myjemy
    i osączamy. Kroimy w plasterki
    i podsmażamy na maśle.
    Dodajemy do mięsa, dusimy
    pod przykryciem do miękkości.
    Doprawiamy do smaku.

Porady

Jadwigi Markowskiej Podajemy z kluskami śląskimi, makaronem lub ziemniakami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować